Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie komt vaker voor dan mensen denken. Ongeveer 10 tot 20% van de bevolking in de BENELUX is namelijk lactose-intolerant. Maar wat houdt dit precies in? Wat zijn de symptomen van lactose-intolerantie? Wanneer weet je of je lactose-intolerant bent? Allereerst is het goed om te weten dat intolerantie betekent dat een specifieke stof niet goed wordt verdragen door het lichaam. Lactose-intolerantie betekent dat je lichaam een ongewone reactie geeft op voeding waar melksuiker (lactose) in verwerkt zit. Denk hierbij aan producten als melk en yoghurt. Wat vaak voorkomt is dat lactose-intolerantie wordt verward met koemelkallergie. Bij lactose-intolerantie kan de melksuiker genaamd lactose, niet of moeilijk verteerd worden. Heeft iemand koemelkallergie, dan is diegene allergisch voor een eiwit die afkomstig is van koemelk. Koemelkallergie komt vooral veel voor bij baby’s, omdat hun darmen nog niet volledig zijn ontwikkeld en zij de koemelk dus nog niet goed kunnen verdragen.

Lactose-intolerantie en de symptomen

Voor meer informatie over de symptomen van lactose-intolerantie kunt u terecht op de website van:
Maag Lever Darm Stichting
Het Voedingscentrum
Het allergieplatform

Raadpleeg altijd eerst een diëtist of huisarts. Het is wellicht goed om te weten dat de tolerantie voor lactose variabel is. We adviseren je tevens advies in te winnen over de rol van lactose in voeding wanneer je een bezoek brengt aan een diëtist of huisarts.

Het hebben van lactose-intolerantie is erfelijk bepaald. Komt het veel voor in je familie, dan is de kans groot dat jij het ook kan ontwikkelen of hebben. Om erachter te komen of je lactose-intolerant bent, kan een waterstofademtest worden gedaan. Deze kun je aanvragen bij de huisarts, die je doorverwijst naar een maag-darmarts of internist.

Lactose-intolerantie – wat kun je er aan doen?

Wanneer je lactose-intolerant bent, kan het vermijden van lactose-bevattende producten soms lastig zijn. In de zomer wil je natuurlijk ook wel eens kunnen genieten van een lekker ijsje of ’s ochtends kan een cappuccino bijdragen aan een goed begin van de dag. Voor iedereen die lactose-intolerant is, maar toch een keer van lactose-bevattende producten wil kunnen genieten, is Kerutabs een goede aanvulling op de voeding. Kerutabs bevat het natuurlijke enzym lactase. Met de lactase wordt de melksuiker goed verteerbaar en wordt de vertering van lactose in melk en melk bevattende producten ondersteund. Je kunt Kerutabs kopen bij verschillende verkooppunten, zoals bij je apotheek maar ook online bij bijvoorbeeld Bol.com of drogisterij.nl. Lees meer informatie over lactase tabletten.

Heb je een vraag over Kerutabs? Neem dan gerust contact met ons op.

Geniet weer volop van melk(producten)!

Ontdek waar onze producten te koop zijn, of stel ons een vraag