Lactosevrij eten is voor mensen met lactose-intolerantie meestal de enige optie. Maar hoe kun je lactosevrij eten? Welke producten zijn volledig lactosevrij? En is het goed voor iedereen? Mis je dan geen voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezond voedingspatroon? En moet je per se lactosevrij eten wanneer je lactose-intolerant bent? Laat je hierover goed adviseren door een diëtist of voedingskundige.

Lactosevrij eten met lactosevrije producten

Lactosevrij eten kan gedaan worden met lactosevrije voedingsmiddelen. Lactosevrije producten zijn er in verschillende varianten. Allereerst heb je de lactosevrije producten die plantaardig zijn en van zichzelf geen lactose bevatten. Denk hierbij aan vis, vlees, verse groenten en fruit. Daarnaast vallen noten en harde (Nederlandse) kazen ook onder de categorie lactosevrije producten. Rijstwafels en vleesvervangende producten zoals soja, ei en tofu, kunnen ook worden gegeten wanneer je lactose-intolerant bent.

Natuurlijk zijn er ook lactosevrije producten die volledig van zuivel zijn, maar speciaal gecreëerd voor iedereen met lactose-intolerantie. Lactosevrije kaas vind je door in de supermarkt of bij de kaasboer op zoek te gaan naar hardere soorten kaas. Voorbeelden hiervan zijn Goudse kaas, Gorgonzola en Parmezaanse kaas. Oude geitenkaas kan ook prima worden gegeten door mensen met lactose-intolerantie. Lactosevrije yoghurt van diverse topmerken vind je in de schappen en laten je weer genieten van yoghurt zoals nooit tevoren! Lactosevrije melk en lactosevrije kwark zijn producten die steeds vaker op de markt worden gebracht. Dit zijn goede alternatieven wanneer je lactose-intolerant bent.

Kerutabs bevordert de afbraak van lactose

Mocht je toch eens een keer van een pannenkoek of kwarkpunt willen genieten dan kan KeruTabs een goede aanvulling zijn. KeruTabs ondersteunt de vertering van melksuiker (lactose) in de darmen.
Meer weten over onze lactase bevattende tabletten? Neem een kijkje op onze lactase tabletten pagina of bij onze veelgestelde vragen. Vragen? Neem dan contact met ons op.

Geniet weer volop van melk(producten)!

Ontdek waar onze producten te koop zijn, of stel ons een vraag